FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNDE “EN İYİ TEZ ÖDÜLLERİ” SAHİPLERİNİ BULDU



Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen “En İyi Tez Ödülleri” töreni Trakya Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan, Fen Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Ömer Zaim ile teşekkür belgesi ve ödül almaya hak kazanan öğrenciler ve danışman hocaları katıldı.

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan, daha önceden hazırlanmış olan yönergeye göre ödülleri belirlediklerini ifade ederek “Tezlerden üretilen yayınlar ve patentler dikkate alınarak en iyi yüksek lisans ve en iyi doktora tezleri komisyonumuz tarafından belirlendi. Bu anlamda üniversitemize değerli katkılarından dolayı hem tez danışmaları hocalarımıza hem de öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Ömer Zaim, ödül törenini kıymetli bulduğunu belirterek “Kuralları belirlemek, yönetmelikleri yazmak önemli, ama uygulamaya geçmezse bunun hiçbir değeri olmuyor. Biz bugün burada bu çalışmanın uygulamaya dönüşmüş olduğunu görüyoruz. Böyle bir ödül almaları hem hocalarımız için hem de öğrencilerimiz için bir prestij olacaktır.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu “İbn-i Sina’nın ‘Bilim ve Sanat takdir edilmediği yerden göç eder.’ diye bir sözü vardır. Özellikle bu anlamda bu ödül töreninin çok kıymetli olduğunu düşüyorum. Burada çok önemli yayınlar ve patentler ortaya çıktı. Bu aynı zamanda üniversitemizin YÖKAK kalite çalışmalarına da katkı sunacak bir uygulama. Bu anlamda hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ödül töreninin önemini vurguladığı konuşmasında “ilk olarak Rektör Yardımcım Prof. Dr. Metin Aydoğdu hocamın çıkartmış olduğu yönetmelikle bu uygulama başladı. Ve bunun ilk örneğini ortaya koyduğu için Fen Bilimleri Enstitümüze teşekkür ediyorum. Büyük bir emeğin sonucunda ortaya çıkan ve alanına önemli katkılar sunan tezlerin ödüllendirilmesini oldukça kıymetli buluyorum. Bu tezlerin çıktılarına baktığımızda Q1, Q2, Q3 kategorisinde dergilerde yayınlanmaları ve yeni patentler almaları açısından son derece önemli. Bu aynı zamanda üniversitemizin akademik üretkenliğine de önemli katkılar sunan bir uygulama. Bu anlamda bugün ödül almaya hak kazanan öğrencilerimizi ve akademik danışmanlarını kutluyorum.” dedi.

Daha sonra teşekkür belgesi ve ödül alamaya hak kazanan öğrenciler ve danışmaları tez çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ardından belge ve plaket takdim töreni ile etkinlik sona erdi.

Teşekkür Belgesi Almaya Hak Kazananlar:

Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Kaçar danışmanlığında gerçekleştirilen tezler;

Genetik ve Biyomühendislik Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı 2022 yılı mezunu Deniz Kızılkaya “1 Q1 Kategorisinde Yayın)

Genetik ve Biyomühendislik Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı 2022 yılı mezunu Hakan Çamoğlu (1 Q1 Kategorisinde Yayın)

Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elvan Bakar danışmanlığında gerçekleştirilen tez;

Biyoteknoloji ve Genetik Ana Bilim Dalı Doktora Programı 2023 yılı mezunu Nebiye Pelin Türker (1 Patent Başvurusu)

En İyi Yüksek Lisans ve Doktora Tezi Ödülünü Kazananlar

2022 Yılı En İyi Yüksek Lisans Tezi Ödülü:

Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dinçel Akal danışmanlığında gerçekleştirilen tez;

Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı Mezunu İlker Selvi (1 Q2 Kategorisinde Yayın ve 1 Patent)

2022 Yılı En İyi Doktora Tezi Ödülü:

Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Öke danışmanlığında gerçekleştirilen tez;

Matematik Ana Bilim Dalı Tezli Doktora Programı Mezunu Engin Şenel (1 Q1 Kategorisinde ve 1 Q3 Kategorisinde Yayın)

2023 Yılı En İyi Doktora Tezi Ödülü

Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Bayrak danışmanlığında gerçekleştirilen tez;

Kimya Ana Bilim Dalı Tezli Doktora Programı Mezunu Ozan Yörük (1 Q2 Kategorisinde ve 2 Q3 Kategorisinde Yayın)

Ek Resimler
Bu içerik 04.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 1153 kez okundu.