2023-2024 FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ORYANTASYON PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

     Enstitümüz bünyesinde faaliyet gösteren anabilim dallarının yüksek lisans ve doktora programlarına 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik kapsamlı bir oryantasyon programı gerçekleştirildi. Programa Fen Bilimleri Enstitüsü yönetimi ve öğrencilerinin yanı sıra üniversitemiz kütüphane olanakları ve Erasmus Değişim Programları ile ilgili bilgi paylaşmak üzere davet edilen Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı personeli Kütüphaneci Gizem AYDIN ÖZCAN, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Öğr. Gör. Özay AK ve Ali Erhan KONUK katıldılar.    

      25 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 13.30’da Eczacılık Fakültesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasında Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Özlem ÇETİN ERDOĞAN enstitü tanıtımını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Özlem ÇETİN ERDOĞAN konuşmasında enstitü bünyesindeki anabilim dalları, lisansüstü programlar, programlara kayıtlı öğrencilerin mezuniyete kadar olan sürede geçmeleri gereken aşamalar, bu aşamalarda dikkat edilmesi gereken anahtar noktalar ve ilgili yönetmelik maddeleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Zaman zaman soru cevap şeklide devam eden konuşmasının sonunda Prof. Dr. Özlem ÇETİN ERDOĞAN programa katılan öğrencilere akademik hayat ile ilgili tavsiye niteliğinde bilgiler sunduktan sonra yabancı dil bilgisinin öneminin altını çizdi.


      Ardından söz alan Kütüphaneci Gizem AYDIN ÖZCAN üniversitemizin, başka merkez kütüphanesi olmak üzere, farklı birimlerde yer alan kütüphane olanakları ile ilgili bilgi verdi. Yüksek lisans ve doktora programları öğrencilerinin sıklıkla başvuracakları süreli yayınlar, abonelikler ve tez arşivi ile ilgili de bilgi aktaran Gizem AYDIN ÖZCAN kendisine yöneltilen sorulara yanıt verirken paylaşılan öğrenci taleplerini not alarak değerlendirilmek üzere ilgili yetkililere aktaracağını söyledi.

      Programın son bölümünde yüksek lisans ve doktora programları öğrencileri tarafından kullanılabilecek Erasmus öğrenim ve staj hareketlilikleri ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Öğr. Gör. Özay AK,  programa katılan öğrencilere şu ana kadar yapılan ikili anlaşmalar ve gerçekleştirilen öğrenim hareketlilikleri ile ilgili bilgi verdikten sonra mevcut Erasmus olanakları, başvuru süreci ile ilgili detayları anlatıp dikkat edilmesi gereken önemli hususların altını çizdi. Erasmus staj hareketliliği hakkında önemli bilgiler aktaran Ali Erhan KONUK da yurtdışı staj olanakları, program ve hibe detayları konularında katılımcıları bilgilendirip yöneltilen soruları yanıtladı.

      Program, tüm katılımcılara teşekkür ve dilek/temenniler ile sona erdi. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü olarak oryantasyon programımıza katkı ve destekleri için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’na, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne ve sayın konuşmacılarına, programımızın gerçekleşmesi için ev sahipliğinde bulunan Eczacılık Fakültesi Dekanlığı'na ve ilgi göstererek programa katılan tüm öğrencilerimize içtenlikle teşekkür ederiz.

 

Ek Resimler
Bu içerik 26.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 384 kez okundu.